Det var nåværende eiers far, Nils Fillip Gill, som startet det hele. Det var i 1940 Autoindustri AS ble etablert. Selskapet er et av de eldste i norsk bilbransje. I dag ligger selskapet i Gill Gruppen. Den eies av Nils Petter Gill.

Gill Gruppen besår av 15 ulike selskaper fordelt på to konsern. De mest kjente selskapene innenfor gruppen er bilimportselskapene Subaru Norge AS, SsangYong Norge AS og Norwegian Mobility Group AS.

Autoindustri AS har forhandlet merker som Willys Jeep, Leyland Triumph, Rover, Land Rover og Saab. Fra 1975 har Subaru vært det dominerende merke.

I 2017 overtok gruppen det koreanske merket SsangYong som leverer modellen Rexton både som person- og varebil. I tillegg leveres modellen Korando fra samme merke fra 2019.

Fra 2017 har Gill Gruppen importert London-taxien fra selskapet London Electric Vehicle (LEVEC).Det er forventet lansering også av varebiler fra dette selskapet noe man ser frem til.

Gill Gruppen har ca. 50 forhandlere spredt over hele landet.

Gill Gruppen og fremtiden

Vi har, som beskrevet, en lang og variert historie innenfor bilbransjen.Den, som andre bransjer, er under konstant endring. Med den erfaringsbase som vi har, er vi rede til å møte kravene til også morgendagens bilister.Bilmarkedet er som kjent i de senere årene blitt mer og mer elektrifisert. Gill Gruppen har i en årrekke vært på utkikk etter elektriske bilmodeller som kan passe inn i vår kvalitetsportefølje. Vi har nylig inngått avtale med en kinesisk produsent som vi mener har produkter vi kan stå inne for.